Kayıtlar



natürel çekirdeksiz kuru üzüm hoşafı

Resim
Natürel çekirdeksiz kuru üzüm hoşafı tarifi, nasıl yapılır? BİM marketten çekirdeksiz kuru üzüm aldım, hoşafını yaptım. Ambalajı üzerinde natürel çekirdeksiz kuru üzüm yazıyordu. Markette birde işlem görmüş diye, aynı markanın kuru üzümü vardı. Doğal olarak, tercihim natürelden yana oldu. Üzümün 250 gramını hoşaf yapımında kullandım. Hoşafa 200 ml. su bardağı ile bir su bardağı toz şeker ilave ettim. Siz dilediğiniz kadar şeker kullanabilirsiniz, afiyet olsun. Üzüm hoşafı malzemesi: 250 gr. natürel çekirdeksiz kuru üzüm bir su bardağı toz şeker yedi su bardağı soğuk su


tel şehriyeli kavurma pilav

Resim
Tel şehriyeli kavurma pilav tarifi, nasıl yapılır: Tel şehriyenin en güzel hali, tereyağlı tel şehriye pilavıdır. Tel şehriye miktarı, yağı, tuzu, suyu, pişirme süresi gerektiği gibi kullanılırsa; orta yere, inanılması güç bir lezzet çıkar. Tel şehriye pilavı yapımında, pirinç pilavında olduğu gibi; bire bir buçuk oranında su kullanılır. Bir ölçü tel şehriye, bir buçuk ölçü su, şehriye pilavının tam ölçüsüdür. Tel şehriye pilavına yakışan tereyağıdır. Bir su bardağı dolusu (200 ml.) tel şehriye için 30 gr. tereyağı gerekir. Anlattıklarımı dikkate alarak istediğiniz miktarda tel şehriye pilavı yapabilirsiniz. afiyet olsun. Tel şehriyeli kavurma pilav malzemesi: bir su baradağı dolusu tel şehriye 30 gr. tereyağı veya 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı iki çay kaşığı dolusu tuz bir buçuk su bardağı sıcak su


2 kilo lahana turşusu tarifi

Resim
2 Kilo beyaz lahana turşusu tarifi, nasıl yapılır ve malzemeleri: 2 kilo lahana, 2 havuç, 2 litre (salamura) su, 5 litrelik pet kavanoz turşu için yeterlidir. Ayrıca sarımsak, nohut, tuz, şeker, sirke, kuru cin biberi, maydanoz sapı, limon tuzu ise turşunun ayrıntılarıdır. Turşuda beyaz lahananın yeşil yapraklarını ayırdım, beyaz yapraklarından net olarak 2 kilo kullandım. Kabuklarını soyduğum havucu 2-3 mm. dilimledim ve net 200 gr. kullandım. Bu ölçüler 5 litre kavonoz için net ölçülerdir. Salamura suyu lahana ve havuç kavanoza doldurulduktan sonra net olarak alınmıştır. Bu turşunun ölçülerinde kafadan, rastgele, göz kararı, şansa diye alınmış bir ölçü yoktur. Turşunuzu kurarken malzemeleri doğru ölçün ve başlayın yapmaya. Yaklaşık, 1 ay gibi bir sürede turşu olgunlaşır. 2 kilo lahana turşusu malzemeleri: 2 kg. net ölçü beyaz lahana 2 tane oerta boy havuç 2 litre kaynamış soğuk su veya hazır su (10 bardak) 3 çorba kaşığı tepeleme kaya tuzu (60 gr.) 10 gr. limon tuzu 8 çorb...


fırında sebzeli tavuk but

Resim
Fırında sebzeli tavuk but tarifi, nasıl yapılır: Fırında sebzeli but 200°C  derecede 1.5 saatte pişer. Tepsinin kapasitesine göre, tepsiye istediğiniz kadar but ve sebze koyabilirsiniz. Önemli olan, sebzeleri elinizden geldiği kadar aynı irilikte doğramanızdır. Eşit olmazsa ne olur? Yine pişer, bütün mesele eşit olarak pişmesidir. Bizler tepsiye ihtiyacımız kadar but ve damak zevkimize göre sebze koyduk. Sizler dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun Fırında sebzeli tavuk but malzemesi: üç tavuk budu üç baş sarımsak üç havuç üç patates üç küçük soğan üç kaşık zeytinyağı karabiber, pul biber, kekik iki bardak sıcak su tuz

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır