tel şehriyeli kavurma pilav
Tel şehriyeli kavurma pilav tarifi, nasıl yapılır: Tel şehriyenin en güzel hali, tereyağlı tel şehriye pilavıdır. Tel şehriye miktarı, yağı, tuzu, suyu, pişirme süresi gerektiği gibi kullanılırsa; orta yere, inanılması güç bir lezzet çıkar. Tel şehriye pilavı yapımında, pirinç pilavında olduğu gibi; bire bir buçuk oranında su kullanılır. Bir ölçü tel şehriye, bir buçuk ölçü su, şehriye pilavının tam ölçüsüdür. Tel şehriye pilavına yakışan tereyağıdır. Bir su bardağı dolusu (200 ml.) tel şehriye için 30 gr. tereyağı gerekir. Anlattıklarımı dikkate alarak istediğiniz miktarda tel şehriye pilavı yapabilirsiniz. afiyet olsun.
Tel şehriyeli kavurma pilav malzemesi:
- bir su baradağı dolusu tel şehriye
- 30 gr. tereyağı veya 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
- iki çay kaşığı dolusu tuz
- bir buçuk su bardağı sıcak su
Tel şehriye pilavı nasıl yapılır:
- tencerede tereyağını eritin
- tel şehriyenin yarısını yağ içinde kavurun
- tel şehriye pembeleştiğinde, diğer yarısını ilave edin
- malzemeyi bir güzel karıştırın
- üzerine 1.5 su baradağı sıcak su, 2 çay kaşığı tuz ekleyin
- tencereyi karıştırın, bir defa fokurdatın
- kapağını kapayın, ocağı iyice kısın
- kısık ateşte pilavı 10 dakika pişirin
- süre dolduğunda ocağı söndürün
- tencereyi 15 dakika dinlendirin
- ardından karıştırın sofraya koyun.