fırında sebzeli tavuk but
Fırında sebzeli tavuk but tarifi, nasıl yapılır: Fırında sebzeli but 200°C derecede 1.5 saatte pişer. Tepsinin kapasitesine göre, tepsiye istediğiniz kadar but ve sebze koyabilirsiniz. Önemli olan, sebzeleri elinizden geldiği kadar aynı irilikte doğramanızdır. Eşit olmazsa ne olur? Yine pişer, bütün mesele eşit olarak pişmesidir. Bizler tepsiye ihtiyacımız kadar but ve damak zevkimize göre sebze koyduk. Sizler dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun
Fırında sebzeli tavuk but malzemesi:
- üç tavuk budu
- üç baş sarımsak
- üç havuç
- üç patates
- üç küçük soğan
- üç kaşık zeytinyağı
- karabiber, pul biber, kekik
- iki bardak sıcak su
- tuz
Fırında sebzeli tavuk but nasıl yapılır:
- soğanı soyun, iri ise ikiye bölün, küçük ise bütün bırakın
- patates ve havucu soyun iriliğine göre, doğrayın
- sarımsakları yıkayın bütün bırakın
- butları tuzlayın, yağlayın, tepsiye dizin
- aralarına sebzeleri koyun
- üzerlerine baharat serpin ve yağ gezdirin
- tepsiye 2 bardak sıcak su koyun
- tepsiyi alüminyum folyo ile kapatın
- ve 200°C derece fırına sürün 1 saat pişirin
- süre bitiminde folyoyu tepsiden alın
- tepsiyi açık olarak fırına sürün
- butları 30 dakika daha pişirin
- süre sonunda tepsiyi fırından alın.
afiyet bal şeker olsun