natürel çekirdeksiz kuru üzüm hoşafı


Natürel çekirdeksiz kuru üzüm hoşafı tarifi, nasıl yapılır? BİM marketten çekirdeksiz kuru üzüm aldım, hoşafını yaptım. Ambalajı üzerinde natürel çekirdeksiz kuru üzüm yazıyordu. Markette birde işlem görmüş diye, aynı markanın kuru üzümü vardı. Doğal olarak, tercihim natürelden yana oldu. Üzümün 250 gramını hoşaf yapımında kullandım. Hoşafa 200 ml. su bardağı ile bir su bardağı toz şeker ilave ettim. Siz dilediğiniz kadar şeker kullanabilirsiniz, afiyet olsun.

Üzüm hoşafı malzemesi:
  • 250 gr. natürel çekirdeksiz kuru üzüm
  • bir su bardağı toz şeker
  • yedi su bardağı soğuk su

Kuru üzüm hoşafı nasıl yapılır:
  1. kuru üzümü bol su ile yıkayın süzün
  2. tencereye kuru üzüm ve 7 su bardağı su koyun
  3. tencere kaynadıktan sonra, ocağı kısın
  4. tencereyi kapalı olarak, 30 dakika kaynatın
  5. süre bitiminde 1 su bardağı şekeri ilave edin
  6. tencereyi 5 dakika daha, tekrar kaynatın
  7. süre bitiminde ocaktan alın, soğumaya bırakın
  8. soğuyan hoşafınızı afiyetle için
afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır