Kayıtlar



havuçlu kereviz sote

Resim
Tereyağlı havuçlu kereviz sote tarifi, nasıl yapılır? İhtiyaç ölçüsünde havuç ve kereviz soyulur ve irice kuşbaşı doğranır. Doğranan sebzeler yeterili miktarda su içinde haşlanır. Haşlanan havuç ve kereviz haşlama suyu içinde bekletilir. Gerek duyulduğunda havuç, kereviz haşlama suyu içinden çıkarılır ve tereyağı veya zeytinyağında sotelenir. Afiyet olsun. Havuçlu kereviz sote malzemesi: bir tane kereviz yumrusu bir tane havuç tereyağı zeytinyağı tuz


arpa şehriyeli tavuklu çorba

Resim
Arpa şehriyeli tavuklu çorba tarifi, nasıl yapılır? Tavuğun haşlama suyu, tavuk eti ve arpa şehriyeden yapılır. 200 ml. lik altı su bardağı tavuk suyu ve 250- 300 gr. tavuk eti için, 1 çay bardağı şehriye yeterli gelir. Hazırlanan çorba 20 dakikada kısık ateşte pişer. Afiyet olsun. Arpa şehriyeli tavuklu çorba malzemesi: bir kase didilmiş tavuk eti (250 gr.) bir çay bardağı arpa şehriye altı su bardağı tavuk suyu (1.2 litre) limon suyu karabiber tuz


natürel çekirdeksiz kuru üzüm hoşafı

Resim
Natürel çekirdeksiz kuru üzüm hoşafı tarifi, nasıl yapılır? BİM marketten çekirdeksiz kuru üzüm aldım, hoşafını yaptım. Ambalajı üzerinde natürel çekirdeksiz kuru üzüm yazıyordu. Markette birde işlem görmüş diye, aynı markanın kuru üzümü vardı. Doğal olarak, tercihim natürelden yana oldu. Üzümün 250 gramını hoşaf yapımında kullandım. Hoşafa 200 ml. su bardağı ile bir su bardağı toz şeker ilave ettim. Siz dilediğiniz kadar şeker kullanabilirsiniz, afiyet olsun. Üzüm hoşafı malzemesi: 250 gr. natürel çekirdeksiz kuru üzüm bir su bardağı toz şeker yedi su bardağı soğuk su


tel şehriyeli kavurma pilav

Resim
Tel şehriyeli kavurma pilav tarifi, nasıl yapılır: Tel şehriyenin en güzel hali, tereyağlı tel şehriye pilavıdır. Tel şehriye miktarı, yağı, tuzu, suyu, pişirme süresi gerektiği gibi kullanılırsa; orta yere, inanılması güç bir lezzet çıkar. Tel şehriye pilavı yapımında, pirinç pilavında olduğu gibi; bire bir buçuk oranında su kullanılır. Bir ölçü tel şehriye, bir buçuk ölçü su, şehriye pilavının tam ölçüsüdür. Tel şehriye pilavına yakışan tereyağıdır. Bir su bardağı dolusu (200 ml.) tel şehriye için 30 gr. tereyağı gerekir. Anlattıklarımı dikkate alarak istediğiniz miktarda tel şehriye pilavı yapabilirsiniz. afiyet olsun. Tel şehriyeli kavurma pilav malzemesi: bir su baradağı dolusu tel şehriye 30 gr. tereyağı veya 3 çorba kaşığı erimiş tereyağı iki çay kaşığı dolusu tuz bir buçuk su bardağı sıcak su

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır