arpa şehriyeli tavuklu çorba


Arpa şehriyeli tavuklu çorba tarifi, nasıl yapılır? Tavuğun haşlama suyu, tavuk eti ve arpa şehriyeden yapılır. 200 ml. lik altı su bardağı tavuk suyu ve 250- 300 gr. tavuk eti için, 1 çay bardağı şehriye yeterli gelir. Hazırlanan çorba 20 dakikada kısık ateşte pişer. Afiyet olsun.

Arpa şehriyeli tavuklu çorba malzemesi:
  • bir kase didilmiş tavuk eti (250 gr.)
  • bir çay bardağı arpa şehriye
  • altı su bardağı tavuk suyu (1.2 litre)
  • limon suyu
  • karabiber
  • tuz

Arpa şehriyeli tavuklu çorba yapımı:
  1. tavuk suyunu tencerede kaynatın
  2. kaynayan suyun içine şehriyeyi atın
  3. tencere kaynadıktan sonra, kapağını aralıklı kapatın
  4. ve on dakika kısık ateşte pişirin
  5. süre sonunda tavuk etini ilave edin
  6. tencereyi bir 10 dakika daha kaynatın
  7. ve süre bitiminde ocaktan alın
  8. çorbaya karabiber ve tuz ilave edin
  9. çorbanın tuzunu karar hale getirin
  10. ve yaptığınız çorbanızı afiyetle için
afiyet bal şeker olsun