arpa şehriyeli tavuklu çorba
Arpa şehriyeli tavuklu çorba tarifi, nasıl yapılır? Tavuğun haşlama suyu, tavuk eti ve arpa şehriyeden yapılır. 200 ml. lik altı su bardağı tavuk suyu ve 250- 300 gr. tavuk eti için, 1 çay bardağı şehriye yeterli gelir. Hazırlanan çorba 20 dakikada kısık ateşte pişer. Afiyet olsun.
Arpa şehriyeli tavuklu çorba malzemesi:
- bir kase didilmiş tavuk eti (250 gr.)
- bir çay bardağı arpa şehriye
- altı su bardağı tavuk suyu (1.2 litre)
- limon suyu
- karabiber
- tuz
Arpa şehriyeli tavuklu çorba yapımı:
- tavuk suyunu tencerede kaynatın
- kaynayan suyun içine şehriyeyi atın
- tencere kaynadıktan sonra, kapağını aralıklı kapatın
- ve on dakika kısık ateşte pişirin
- süre sonunda tavuk etini ilave edin
- tencereyi bir 10 dakika daha kaynatın
- ve süre bitiminde ocaktan alın
- çorbaya karabiber ve tuz ilave edin
- çorbanın tuzunu karar hale getirin
- ve yaptığınız çorbanızı afiyetle için