-->

havuçlu kereviz sote


Tereyağlı havuçlu kereviz sote tarifi, nasıl yapılır? İhtiyaç ölçüsünde havuç ve kereviz soyulur ve irice kuşbaşı doğranır. Doğranan sebzeler yeterili miktarda su içinde haşlanır. Haşlanan havuç ve kereviz haşlama suyu içinde bekletilir. Gerek duyulduğunda havuç, kereviz haşlama suyu içinden çıkarılır ve tereyağı veya zeytinyağında sotelenir. Afiyet olsun.

Havuçlu kereviz sote malzemesi:
bir tane kereviz yumrusu
bir tane havuç
tereyağı
zeytinyağı
tuz

Havuçlu kereviz sote yapımı:
kerevizi ve havucu soyun
istediğiniz irilikte kuşbaşı doğrayın
doğaradığınız sebzeleri tencereye alın
üzerini kapatacak miktarda su koyun
üzerine bir tatlı kaşığı tuz ilave edin
tencereyi karıştırın ve ateşi yükseltin
tencere kaynamaya başladıktan sonra
ocağı kısın ve tencereyi kapatın
kısık ateşte malzemeleri 25-30 dakika haşlayın
süre bitiminde ocağı söndürün
malzemeleri haşlama suyunda içinde bekletin
gerektiğinde yeter miktarda çıkarın
zeytinyağı veya tereyağı içinde kavurun
ve afiyetle yiyin.

afiyet bal şeker olsun