Kayıtlar



yoğurtlu çiriş otu yemeği

Resim
Sarımsaklı yoğurtlu, pirinçli çiriş otu yemeği nasıl yapılır? Çiriş otu yemeğini kendi suyu ile pişirdim. Ortaya şahane denecek lezzete yemek çıktı. Önceleri bu yemeği pişirirken su kullanırdım. Her dafasında suyu fazla gelirdi. Zaman içinde yemeği yapa yapa, su kullanmamam gerektiğine karar verdim. Çünkü, çirişin kendi suyu yemeğe yetiyor ve fazla bile geliyor. Yemeğimi denerseniz, sonuçtan fazlasıyle memnun olursunuz. Afiyet olsun. yoğurtlu çiriş otu yemeği malzemesi yarım kilo çiriş otu bir kaşık tepelice dolu pirinç altı kaşık zeytinyağı bir tane soğan bir tatlı kaşığı domates salçası yoğurt, sarımsak tuz


baharatsız ızgara köfte 10 numara

Resim
Baharatsız ızgara köfte 10 numara, nasıl yapılır ve malzemesi: Baharatsız köfte yapımında, tuzdan başka baharat kullanılmaz. Baharatı olmayan köfte olur mu? Olur. Bir defa deneyin, baharatsız köftenin baharatlı olanına göre, daha fazla lezzetli olduğunu görün. Yapmanız gereken, kasaptan ihtiyacınız olan kıymayı almak ve baharatsız köfteyi yapmaktır. Yabancı mutfaklarda köfte çoğunlukla baharatsız yapılıyor. Bizler gibi köfteyi hamur gibi yoğurmuyorlar. Kıyma üzerine bir iki tutam tuz serpiyor ve kıymayı parmak uçlarıyla mıncıklayarak karıştırıyorlar. Karışmış köfteden bir miktar alıyor ve avuçlar içinde top yapıyor ve yassıltarak pişiryorlar. baharatsız köfte malzemesi yarım kilo dana kaburga kıyması bir tatlı kaşığı tuz


fırında bütün tavuk kanat tarifi

Resim
Fırında bütün tavuk kanat tarifi, nasıl yapılır ve malzemesi: Dikkat etmişseniz, ambalajı içinde tavuk kanatlarının iriliği farklıdır. İri olmayan tavuk kanatları piliç kanatlarıdır. Bu kanatlar fırında iri kanatlara göre daha çabuk pişer. Resimdeki görüntü piliç kanatlarına aittir ve parçalanmamış bütündür. Bu kanatları domates salçası ve biber salçası ile terbiye ettim ve fırında kızarttım. Acı baharatı severseniz, acı biber salçası kullanmanızı tavsiye ederim. bir paket piliç kanadı (600 gr.) bir çay kaşığı tepelice dolu domates salçası bir çay kaşığı tepelice dolu tatlı biber salçası üç çorba kaşığı ayçiçeği yağı bir tatlı kaşığı tuz


hatay usulü kabak tatlısı

Resim
Nalburda satılan toz kireçle, Hatay usulü kabak tatlısı tarifi: Isırdıkça kıtır kıtır ses çıkaran, kabak tatlısı yapmak hiçte zor değil. Alın pazardan kestane kabağını veya bir başka kabak çeşitini, soyun dilimleyin. Verdiğim tarife göre de kabağınızı pişirin, gerçekten kolay. Kireçte kabak tatlısı koyu şerbetin içerisinde piştiği için, kaynaya kaynaya üzerindeki suyu salıyor. Tencerede koyu kıvamda şerbet kalıyor. Kabak şeffaflaştığında tenceredeki şerbetin kıvamı iyice koyulaşıyor. Bu nedenle son olarak tencereye 2 bardak sıcak su ve limon suyu ilave ediyoruz ki, tatlımız şekerleme yapmasın. Yapın yapın, kabaklar pazardan çekilmeden, harika oluyor. Deneyenlere, afiyet olsun. hatay usulü kabak tatlısı malzemesi bir kilo dilimlenmiş balkabağı bir kilo şeker 1.5 kilo su yarım limon iki su bardağı sıcak su

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır