fırında bütün tavuk kanat tarifi


Fırında bütün tavuk kanat tarifi, nasıl yapılır ve malzemesi: Dikkat etmişseniz, ambalajı içinde tavuk kanatlarının iriliği farklıdır. İri olmayan tavuk kanatları piliç kanatlarıdır. Bu kanatlar fırında iri kanatlara göre daha çabuk pişer. Resimdeki görüntü piliç kanatlarına aittir ve parçalanmamış bütündür. Bu kanatları domates salçası ve biber salçası ile terbiye ettim ve fırında kızarttım. Acı baharatı severseniz, acı biber salçası kullanmanızı tavsiye ederim.

  1. bir paket piliç kanadı (600 gr.)
  2. bir çay kaşığı tepelice dolu domates salçası
  3. bir çay kaşığı tepelice dolu tatlı biber salçası
  4. üç çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  5. bir tatlı kaşığı tuz

fırında bütün tavuk kanat nasıl pişirilir
  1. kanatları yıkayın, süzün ve bir kaba koyun
  2. üzerine salçaları, tuzu ilave edin ve elinizle yedirin
  3. en son ayçiçeği yağını gezdirin ve karıştırın
  4. dolapta en az 2 saat dinlendirin
  5. ardından çıkarın kağıtlı tepsiye dizin
  6. ve tepsiyi 200°C derece fırına sürün
  7. damak tadınıza göre 35-40 dakika pişirin
  8. fırından alın ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır