yoğurtlu çiriş otu yemeği
Sarımsaklı yoğurtlu, pirinçli çiriş otu yemeği nasıl yapılır? Çiriş otu yemeğini kendi suyu ile pişirdim. Ortaya şahane denecek lezzete yemek çıktı. Önceleri bu yemeği pişirirken su kullanırdım. Her dafasında suyu fazla gelirdi. Zaman içinde yemeği yapa yapa, su kullanmamam gerektiğine karar verdim. Çünkü, çirişin kendi suyu yemeğe yetiyor ve fazla bile geliyor. Yemeğimi denerseniz, sonuçtan fazlasıyle memnun olursunuz. Afiyet olsun.
yoğurtlu çiriş otu yemeği malzemesi
- yarım kilo çiriş otu
- bir kaşık tepelice dolu pirinç
- altı kaşık zeytinyağı
- bir tane soğan
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- yoğurt, sarımsak
- tuz
yoğurtlu çiriş otu yemeği nasıl yapılır
- çiriş otunu yıkayın, istediğiniz gibi doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- pirinci yıkayın, süzün
- yağ içinde soğanı salçayı kavurun
- çirişi, pirinci, tuzu ilave edin karıştırın
- tencere kapağını kapatın
- ateşi iyice kısın
- ağır ateşte pirinçler yumuşayana kadar
- yemeği pişirin ve ocaktan alın
- kasede sarımsaklı yoğurt yapın
afiyet bal şeker olsun