Kayıtlar



on numara köfte

Resim
Tavada on numara köfte tarifi, nasıl yapılır? Çoğu kişi, köfte harcında soğanı yanlış kullanmaktan dolayı köfte tadını bozduğunun farkında bile değildir. Bu sorun, köfte harcını hazırlarken bol sulu beyaz soğan kullanmaktan kaynaklıdır. Soğan suyu kıymanın tadını bozar. Köfte harcında bol sulu beyaz soğan kullanmanız gerektiğinde soğanı rendenin iri gözünde rendeledikten sonra  bir bez içine alın ve soğanın suyunu sıkın. Sıktığınız soğandan arta kalan posayı köfte harcında kullanmanız köftenin lezzetini artırır. On numara köfte tarifimize gelecek olursak; yarım kilo dana döş kıymasının içine bir tane beyaz soğanın suyu sıkılmış posasını, 5 çorba kaşığı kurutulmuş ve öğütülmüş ekmek kırıntısı ya da galeta unu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı koyun. Köfte harcını parmak uçlarınızla mıncıklayarak güzelce karıştırın. Kıymanız makinada tek çekim ise, köfte harcını yoğurmayın parmaklarınızla karıştırın k


enginarlı yumurta

Resim
Enginarlı yumurta tarifi, nasıl yapılır? Sahanda tereyağlı enginarlı yumurta pişirmek için, önce enginar parça veya bütün olarak haşlanır. Enginarı sağlıklı haşlamanın tek yolu, enginarı buharda haşlamaktır. Kaynayan su içinde haşlanan enginar vitamin ve mineral kaybına uğrar. Bu sebepten enginarı buharda haşlamak gerekir. Bu tarifte biz de iki tane (200 gr.) enginarı küp doğarayarak buhar sepetinde, kısık ateşte 20 dakika haşladık ve ocaktan aldık. Tavaya bir çorba kaşığı tereyağını, haşladığımız enginar parçalarını, yeter miktarda tuzu koyduk ve kavurduk. Enginarın bıraktığı su kendine yeter seviyeye gelince yumurtayı kırdık, tuz ekledik ve yumurtayı (kısık ateşte) pişmeye bıraktık. Yumurtanın beyazı piştikten sonra ocaktan aldık. Enginarlı yumurta pişirirken yemeği tatlandırmak adına, damak tadınıza uyan her çeşit baharatı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


salçalı makarna sosu

Resim
Salçalı makarna sosu nasıl yapılır? Salçalı makarna sosu, sos çeşitlerinin en basit olanı olarak bilinsede, bu sosu hakkıyle yapan çok az insana rastlanır. Bu sos hazırlanırken çok ince detayın uygulanmamsı sonucu, makarnayı salçalı sos ile değilde keççapla yiyor hissine kapılırsınız. Gerçek salçalı makarna sosunun hazırlanmasında kaçırılmaması gereken ayrıntı, salça ekşiliğinin ortaya çıkarılmasıdır. Salça ekşiliğini ortaya çıkarırsanız, yaptığınız makarnanın tadına doyamazsınız. Salçalı makarna sosu hazırlarken yağı eritin, salçayı ekleyin ve karıştırın. Salçanın üzerini kapatacak miktarda sıcak su veya makarnanın haşlama suyundan koyun, karıştırın ve orta ateşte kaynatın. İlave ettiğiniz su buhar olup uçtuktan sonra, salça üstteki resimde gördüğünüz gibi göz göz olunca ocaktan alın ve sosu makarnayla  karıştırın. Sabrınız var ise, makarnanın kapağını kapatın çok değil 10 dakika bekleyin ve makarnanızı afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır