on numara köfte

Tavada on numara köfte tarifi, nasıl yapılır? Çoğu kişi, köfte harcında soğanı yanlış kullanmaktan dolayı köfte tadını bozduğunun farkında bile değildir. Bu sorun, köfte harcını hazırlarken bol sulu beyaz soğan kullanmaktan kaynaklıdır. Soğan suyu kıymanın tadını bozar. Köfte harcında bol sulu beyaz soğan kullanmanız gerektiğinde soğanı rendenin iri gözünde rendeledikten sonra  bir bez içine alın ve soğanın suyunu sıkın. Sıktığınız soğandan arta kalan posayı köfte harcında kullanmanız köftenin lezzetini artırır.

On numara köfte tarifimize gelecek olursak; yarım kilo dana döş kıymasının içine bir tane beyaz soğanın suyu sıkılmış posasını, 5 çorba kaşığı kurutulmuş ve öğütülmüş ekmek kırıntısı ya da galeta unu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı koyun. Köfte harcını parmak uçlarınızla mıncıklayarak güzelce karıştırın.

Kıymanız makinada tek çekim ise, köfte harcını yoğurmayın parmaklarınızla karıştırın ki köfteniz pişirilince sert olmasın. Hazırladığınız köfte harcından köfteler hazırlayın ve en az 2 saat dolapta dinlendirin. Harcı bir gece dinlendirirseniz, köfteleriniz daha lezzetli olur. Hazırladığınız köfteleri teflon tavada pişirin. Teflon tavanın tabanına ayçiçek yağı sürün, tavayı ocağın üzerine koyun ve ateşi orta ayara sabitleyin.

Tava ısındığında köfteleri dizin ve köftenin bir yüzü hafif kızarmaya başladığında diğer yüzünü döndürün. Bu işlemi köfteler orta karar (iki dakikada bir) kızarana kadar devam edin. Bu yöntemle yapacağınız köftelerin on numara beş yıldız lezzete olacağına siz karar vermiş olacaksınız. Bu köfte tarifini tesadüf eseri keşfettik sizlerle paylaşıyoruz, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır