enginarlı yumurta

Enginarlı yumurta tarifi, nasıl yapılır? Sahanda tereyağlı enginarlı yumurta pişirmek için, önce enginar parça veya bütün olarak haşlanır. Enginarı sağlıklı haşlamanın tek yolu, enginarı buharda haşlamaktır. Kaynayan su içinde haşlanan enginar vitamin ve mineral kaybına uğrar. Bu sebepten enginarı buharda haşlamak gerekir. Bu tarifte biz de iki tane (200 gr.) enginarı küp doğarayarak buhar sepetinde, kısık ateşte 20 dakika haşladık ve ocaktan aldık.

Tavaya bir çorba kaşığı tereyağını, haşladığımız enginar parçalarını, yeter miktarda tuzu koyduk ve kavurduk. Enginarın bıraktığı su kendine yeter seviyeye gelince yumurtayı kırdık, tuz ekledik ve yumurtayı (kısık ateşte) pişmeye bıraktık. Yumurtanın beyazı piştikten sonra ocaktan aldık. Enginarlı yumurta pişirirken yemeği tatlandırmak adına, damak tadınıza uyan her çeşit baharatı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır