Kayıtlar



sade tavuk haşlama

Resim
Sade tavuk haşlama tarifi, düdüklü tencerede tavuk nasıl haşlanır? Düdüklüde tavuk tercihe bağlı olarak karışık sebzeli veya sade olarak haşlanır. Sebze ile haşlanan tavuğun haşlama suyu başkaca bir işe yaramaz, sadece yemeğin suyu olarak değerlendirilir. Şunu unutmamak gerekir ki, tavuk veya tavuk parçaları tavuk suyu çıkarmak için haşlanmışsa konunun şekli değişir. O zaman sebze ile haşlanan tavuk suyu yemek yapımında kullanılabilir. Sade tavuk haşlama işi tencerede ya da düdüklü tencerede yapılır. Tencerede tavuk haşlama zaman kaybına neden olur. Düdüklüde ise zaman kayıbı ve enerji kayıbı olmaz. Tavuğun iriliğine göre dakikalar içinde tavuk düdüklü tencerede haşlanır ve sofraya konur. Düdüklüde tavuk haşlarken her tavuğun ağırlığına göre düdüklüde haşlama süresi değişir. 1 kilo tavuğu düdüklüde orta ateşte 15 dakikada haşlamak mümkünken, aynı sürede 1.5 kilo tavuk haşlanmaz. Düdüklüde tencerede tavuk haşlamanın (tavuk ağırlığına ve orta ateşe göre) bir süre tesbit hesabı var. Hesab...


kahvaltılık toz zahter

Resim
Evde kahvaltılık toz zahter nasıl yapılır, tarifi, nasıl yenir, içinde ne var, içindekileri nelerdir, hangi baharatlar kullanılır ve miktarları ne kadardır? Zahter ile ilgili herşey diyebiliriz. Zahter zeytinyağı yemenin baharatlı yoludur, bol ekmek yedirir. İnsanın ölçüyü kaçırmadan yediği herşey vücut için yararlıdır. Kantarın topuzu kaçırıldığı an, yenilen herşey zararlıdır. Baharatların alayı karbonhidrat deposudur. Zahter karışımı ve adı zahter olan yabani kekikde karbonhidrat deposudur. Bulunursa zahter (yabani kekik) zahter tozunun yapımında kullanılır. Bulunmazsa onun yerine kuru kekiğin her çeşiti kullanılabilir. Toz zahter karışımı evde kolaylıkla yapılır. Elinizde şu baharatlar mevcutsa zahter karışımını hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış kavrulmuş nohut, öğütülmüş bulgur unu, çekilmiş sarı leblebi tozu, kavrulmuş karpuz çekirdeği, kavrulmuş kavun çekirdeği, kavrulmuş öğütülmüş yer fıstığı, kavrulmuş öğütülmüş anason, kavrulmuş menengiç, zahter (yabani kekik) veya kuru kekik, ka...


farklı kapuska tarifi

Resim
Düdüklü tencerede farklı kapuska tarifi, 15 dakikada kapuska yemeği hazır. Bu tarifle hazırlayacağınız kapuskanın tadına doyamıyacaksınız. Lahana, zeytinyağı, kuyruk yağı, kapya biber, soğan, karışık domates biber salçası ve çeşitli baharat ( karabiber, pul biber, kimyon ve tuz) çeşitleri, afiyet olsun. Malzemesi: 1 kilo beyaz lahana iki adet kapya biberi (buzluktan koyduk) 1 adet soğan 50 gr. kuşbaşı kuyruk yağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı karışık domates biber salçası birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon 1 su bardağı sıcak su 1.5 tatlı kaşığı tuz Malzemesi: lahanayı, kapya biberi, soğanı yemeklik doğrayın düdüklüde zeytinyağını ısıtın, üzerine kuyruk yağını ekleyin bir iki tur çevirin peşinden soğanı, salçaları ekleyin ve kavurun üzerine lahana, baharat çeşitleri, tuz, 1 su bardağı suyu ekleyin ve karıştırın düdüklüyü kapatın ocağın en kısık ayarında 15 dakika pişirin ve ocaktan alın Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır