kahvaltılık toz zahter

Evde kahvaltılık toz zahter nasıl yapılır, tarifi, nasıl yenir, içinde ne var, içindekileri nelerdir, hangi baharatlar kullanılır ve miktarları ne kadardır? Zahter ile ilgili herşey diyebiliriz. Zahter zeytinyağı yemenin baharatlı yoludur, bol ekmek yedirir. İnsanın ölçüyü kaçırmadan yediği herşey vücut için yararlıdır. Kantarın topuzu kaçırıldığı an, yenilen herşey zararlıdır. Baharatların alayı karbonhidrat deposudur. Zahter karışımı ve adı zahter olan yabani kekikde karbonhidrat deposudur. Bulunursa zahter (yabani kekik) zahter tozunun yapımında kullanılır. Bulunmazsa onun yerine kuru kekiğin her çeşiti kullanılabilir.

Toz zahter karışımı evde kolaylıkla yapılır. Elinizde şu baharatlar mevcutsa zahter karışımını hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış kavrulmuş nohut, öğütülmüş bulgur unu, çekilmiş sarı leblebi tozu, kavrulmuş karpuz çekirdeği, kavrulmuş kavun çekirdeği, kavrulmuş öğütülmüş yer fıstığı, kavrulmuş öğütülmüş anason, kavrulmuş menengiç, zahter (yabani kekik) veya kuru kekik, kavrulmuş susam, toz tarçın, toz rezene, toz kişniş, kavrulmuş öğütülmüş çörek otu, acı pul biber, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuz.

Evde 100 gr. leblebi ile zahter yapın, tadına bakın. Yaptığınız zahteri beğenirseniz eğer, malzemelerin katlarını alarak saklamalık zahterinizi yapın, dolaba koyun ve canınız istedikçe ya da evde pratik yiyecek birşey bulamayınca yiyin. Kahvaltılık toz zahter yapımı: 100 gr. Sarı Leblebi, 1 Yemek Kaşığı Susam, 1 Yemek Kaşığı Kuru Kekik, 1 Yemek Kaşığı Kimyon, 1 Yemek Kaşığı Pul Biber, 1 Yemek Kaşığı Sumak, 1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu, 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane, 1 Çay Kaşığı Karabiber, 1 Çay Kaşığı Tuz.

Mutfak robotuna zahter yapımında ölçekli saydığımız malzemeleri; 100 gr. sarı leblebi, susam, çörek otu, kekik, pul biber, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuzu koyun ve çekin. Yaptığınız zahter karışımını ağızı kapaklı bir kavanoz içinde dolapta saklayın. İhtiyaç duyduğunuzda zahteri zeytinyağı ile karıştırın yiyin. Ya da zahter tozunu ve zeytinyağını ayrı kaplara koyun. Ekmeğinizi önce zeytinyağına sonra zahtere bulayın yiyin. Zahter karışımını hem diyet yaparken hem de diyet sonrası yedim. Ölçülü yerseniz, sizi tok tutar. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır