sade tavuk haşlama

Sade tavuk haşlama tarifi, düdüklü tencerede tavuk nasıl haşlanır? Düdüklüde tavuk tercihe bağlı olarak karışık sebzeli veya sade olarak haşlanır. Sebze ile haşlanan tavuğun haşlama suyu başkaca bir işe yaramaz, sadece yemeğin suyu olarak değerlendirilir. Şunu unutmamak gerekir ki, tavuk veya tavuk parçaları tavuk suyu çıkarmak için haşlanmışsa konunun şekli değişir. O zaman sebze ile haşlanan tavuk suyu yemek yapımında kullanılabilir.

Sade tavuk haşlama işi tencerede ya da düdüklü tencerede yapılır. Tencerede tavuk haşlama zaman kaybına neden olur. Düdüklüde ise zaman kayıbı ve enerji kayıbı olmaz. Tavuğun iriliğine göre dakikalar içinde tavuk düdüklü tencerede haşlanır ve sofraya konur. Düdüklüde tavuk haşlarken her tavuğun ağırlığına göre düdüklüde haşlama süresi değişir. 1 kilo tavuğu düdüklüde orta ateşte 15 dakikada haşlamak mümkünken, aynı sürede 1.5 kilo tavuk haşlanmaz.

Düdüklüde tencerede tavuk haşlamanın (tavuk ağırlığına ve orta ateşe göre) bir süre tesbit hesabı var. Hesabını yaptıktan sonra düdüklüde farklı ağırlıkta tavuğu haşlayabilir ve ağız tadıyle yiyebileceğiniz tavuğu sofranıza koyabilirsiniz. Marketten aldığınız bir tavuğun ambalajı üzerinde yazan ağırlığına bakın ve yazan ağırlığın her 100 gramı için 1.5 dakika hesap edin ve tavuğu düdüklü tencerede çıkan süreye göre pişirin, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır