taze fasulye nasıl saklanır



Taze fasulye yemeğini yapmak ya da kavurmak için saklanır. Fasulyeyi saklamak için iki yol vardır, açık havada kurutmak veya difrizde saklamak. Difrizi olanlar için en güzel yol, taze fasulyenin difrizde dondurulmasıdır. Taze fasulye 1 yıl süre ile difrizde saklanır. İhtiyaç ölçüsünde fasulyeyi difrizde saklamak için, iki yöntem vardır. İlki, fasulye ayıklanır yıkanır ve doğranır. 1/2 kg. ya da 1 kg. ölçüsündeki fasulyeler buzdolabı torbalarına konur ve difrize kaldırılır. Yani, fasulyelere fazladan hiçbir işlem yapılmaz doğrudan difrize konur ve dondurulur.

Fasulyenin difrizde saklanmasının ikinci yöntemi ise, fasulyeler şok haşlanarak dondurulur. En doğru yöntem budur ve bu şekilde sakladığınız fasulyelerden memnun kalcağınızı belirtmeliyim. Şok haşlanan sebzeler rengini, kokusunu ve vitaminini kaybetmez. Fasulyeyi şok haşlamak gayet kolay. Öncelikle fasulye ayıklanır, yıkanır ve doğranır. Ardından tencere içerisinde su kaynatılır ve içerisine fasulyeler konur. Fasulyeler tencere içerisinde 3 dakika tuttulduktan sonra, kevgirle çıkarılıp musluktan akan soğuk suya tutulur ve süzülmeye bırakılır. Soğumuş fasulyelerin suyu tamamen süzüldükten sonra poşetlenerek difrize kaldırılır.