iri bulgur pilavı nasıl yapılır

İri bulgur pilavı nasıl yapılır? Daha doğru bir deyişle iri taneli bulgur pilavı nasıl yapılır desek, kafa karışıklığına sebep olmayız. İri taneli bulgur, daha çok marketlerde satılan hazır bulgurlardır. Bulgur pilavının kıvam ve lezzeti konusunda deneyim sahibi olmayanlar; yaptıkları iri taneli bulgur pilavının diğer bulgurla yapılan pilavın farkını pek anlayamazlar. Sözü uzatmadan iri bulgur ile pilav nasıl yapılır? Bulgur pilavı yapan biri iseniz, bir ölçek iri bulgur için 2.5 ölçek su kullanırsanız bildiğiniz yoldan pilavınızı yaparsınız.

Üstteki resimde gördüğünüz iri bulgur pilavını marketten aldığımız Yayla marka 1 su bardağı (200 ml.) iri bulgurla yaptık. Önce bulguru musluk suyu içinde 30 dakika ısladık. Süre sonunda bulgurun berrak suyu çıkana kadar yıkadık ve süzdük. Tencereye 40 gr. tereyağı, 2 çorba kaşığı bitkisel yağı (20 gr.) koyduk, ısıttık. Bir soğanı ince doğradık yağ içinde kavurduk. Peşinden bir tatlı kaşığı karışık (domates, biber ) salçasını kavurduk.

Tencereye bulguru, istediğimiz baharatları, 2.5 su bardağı sıcak suyu, tuzu koyduk ve karıştırdık. Tencereyi bir defa fokurdattık ve kapadık. Ocağı tamemen kıstık, pilavı 30 dakika pişirdik ve ocağı kapadık. Pilav tenceresini dinlendirdikten sonra sofraya koyduk. Pİlavın dinlenme süresini en az 20 dakikadan başlatırsanız, pilavınız yumuşacık olur. Bu pilavı biz işlerimiz nedeniyle 1.5 saat dinlendirdik. Sonuç mükemmel ötesi bir şey oldu, tavsiye ederiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır