tavuk ciğeri kavurması

Soğanlı tavuk ciğeri kavurması tarifi, nasıl yapılır? Tavuk ciğer ve içinden çıkan tavuk yüreğini tek tek elden geçirin. Üzerinde bulunan yağ, damar, kandan temizledikten sonra bol su ile yıkayın. Peşinden dilediğiniz irilikte doğrayın, yıkayın ve süzün. Süzülmüş ciğeri soğanlı, sade veya sebzeli olarak kavurun. Verdiğimiz tarifte soğanlı ciğer kavurması yaptık, gayet leziz oldu. Denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Malzemesi:

  • yarım kilo tavuk ciğeri
  • dört çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tane kuru soğan
  • birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  • bir Çay Kaşığı Tepelice Tuz


Yapılması:

  1. soğanı istediğiniz irilikte doğrayın
  2. tavuk ciğerinin içindeki yüreklerin yağ ve damarlı kısımlarını kesin atın,
  3. ardından ikiye bölün ve içini bol su ile temizleyin
  4. ciğerlerin üzerindeki yağları kesin atın
  5. peşinden uygun irilikte kuşbaşı doğrayın
  6. doğradığınız ciğerleri bol su ile berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün
  7. zeytinyağında sıra ile soğanı, ciğeri orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun
  8. kavrulan ciğerin üzerine baharat ve tuzu serpin, karıştırın ve ocaktan alın.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır