diyet pirinç pilavı tarifi
Diyet pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır? Bu tarif bir ihtiyaçtan doğdu, düşünüldü, tariflendi ve uygulandı. Belirli bir süre öğünlerde tüketilerek kilo alımına katkısı gözlendi. Gözlem sonucunun kilomu korumaya, karbonhidrat ihtiyacımı karşılamaya uygun olduğu görüldü. Tarife uygun olarak fazla miktarda pilav yapar, 100 gr. porsiyonlar, buzluk torbasında dondurucuda saklarım. Bu pilavı her gün tüketmiyorum. İhtiyaç halinde ya da pilavla gidebilecek yemek çeşitlerinin yanında (100 gr.) tüketiyorum.
Pirinç pilavı malzemeleri:
- bir su bardağı baldo pirinç
- 30 gr. tereyağı
- iki çorba kaşığı zeytinyağı (20 gr.)
- iki çay kaşığı tuz
- üç su bardağı su
Yapılışı:
- pirinci bol su ile yıkayın süzün ve teflon tavaya koyun
- orta ateşte pirinci karıştırarak kavurun
- yaklaşık 4 dakikada pirinç şişmeye ve beyazlaşmaya başladığından ocaktan alın
- orta ateşte tencereye yağ, su ve tuzu koyun karıştırın
- tencere kaynamaya başlayınca kavurduğunuz pirinci ekleyin, karıştırın
- tencere tekrar kaynamaya başladığında, kapağını kapayın ateşi iyice kısın
- pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pilavı pişirin, ocağı söndürün
- pilavı 15-20 dakika dinlendirdikten sonra karıştırın
Afiyet olsun.