kepekli undan bazlama

Kepekli undan bazlama nasıl yapılır? Tam buğday unu tabir edilen kepekli undan tarifizle bazlamanızı ocak üzerinde yapabilirsiniz. Hamurunuzu ekşi mayayı aktifleştirerek yoğurabilirsiniz. Ekşi mayalı hamuru kabartmanın en basit yolu, 35 dereceye ısıtılmış fırında bir saat dinlendirmektir. Bu yöntemi bilen pek yoktur, deneyin ve sonucu görün. Afiyet olsun.

Malzemesi:
  • 3 su bardağı kepekli un    
  • 1.5 çay bardağı ekşi maya    
  • 1 su bardağı içme suyu    
  • 1.5 çay kaşığı tuz    

Yapılması:
  1. leğene unu koyun ortasını açın
  2. açtığınız yere ekşi mayayı, suyu ve tuzu koyun
  3. malzemeleri karıştırın ele yapışmayan kıvamda hamur yoğurun
  4. yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın
  5. 35 dereceye ısıttığınız fırına hamuru koyun, iki kat olana kadar dinlendirin
  6. hamur iki katına çıktığında, tezgaha alın ve bir defa yoğurun
  7. yoğurduğunuz hamuru 3 beze yapın
  8. bezeleri istediğiniz büyüklükte merdane ile açın
  9. teflon tavayı orta teşte ısıtın ve açtığınız hamuru yayın
  10. bazlamanın üstü kabarmaya başlayınca diğer yüzünü döndürün
  11. ara sıra döndürerek 5-6 dakikada bazlamayı pişirin
Afiyet olsun.   

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır