tencerede parça tavuk

Tencerede parça tavuk yemeğinde iki tane tavuk budu kullandık. Butları eklem yerlerinden iki parçaya böldük, yıkadık ve süzdük. Yemeği tencerede kısık ateşte bir bardak sıcak su kullanarak çiğden (malzemeleri kavurmadan ) yaptık. Denemenizi tavsiye ederiz, afiyet olsun.

Tencerede parça tavuk malzemesi:
  • İki tavuk budu parçalanmış
  • bir kuru soğan
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı salça
  • iki diş sarımsak
  • iki domates
  • bir patates
  • iki köy biberi
  • bir havuç
  • bir su bardağı sıcak su
  • karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • tuz

Yapılması:
  1. soğanı, sarımsağı, köy biberini, havucu, patatesi bildiğiniz gibi, yemeklik doğrayın
  2. bir bardak sıcak su ile slçayı karıştırın
  3. domatesi rendeleyin
  4. doğradığınız sebzeleri, rendelenmiş domatesi tencereye koyun
  5. üzerine baharatları ve tuzu serpin, zeytinyağını ve salçalı suyu gezdirin
  6. tencereyi bir kez fokurdadıktan sonra kapağını kapayın
  7. ocağı tamamen kısın
  8. yemeği 45 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır