etli pırasa nasıl yapılır

Etli pırasa nasıl yapılır, tarifi. Etli pırasa yemeğini tencerede yaptık. Dana kuşbaşı eti düdüklü tencerede 20 dakika haşladık ve haşlanan et ile haşlama suyunu yemek yapımında kullandık. Yemeği tencerede kısık ateşte 30 dakikada pişirdik ve sofraya koyduk. Afiyet olsun.

etli pırasa malzemesi:
  • bir kilo doğranmış pırasa
  • 250 gr. orta yağlı dana kuşbaşı
  • üç su bardağı su
  • altı çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir kuru soğan doğranmış
  • bir çorba kaşığı silme domates salçası
  • karabiber, pul biber
  • tuz

yapılması:
  1. düdüklü tencerede eti iki kaşık yağ ile kavurun, üzerine 3 su bardağı su koyun orta ateşte 20 dakika haşlayın. eti ve etin haşlama suyunu yemekte kullanın
  2. tencereye 4 kaşık zeytinyağı koyun, ısıtın
  3. üzerine sıra ile soğanı salçayı koyun, kavurun
  4. peşinden pırasayı koyun, karıştırın ve kapağı kapayın
  5. ateşi iyice kısın, kısıkta pırasayı 10 dakika kendi haline bırakın
  6. süre bitiminde haşlanmış eti, suyu, baharatları, tuzu ekleyin karıştırın
  7. tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapayın ve ocağı tamamen kısın
  8. yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır