yağsız ciğer pişirme

Tavada yağsız ciğer pişirme tarifimiz, dana ciğeri, kuzu ciğeri ve hatta tavuk ciğerinin en güzel pişirme yöntemidir. Ciğer tavada pişirilirken ciğerin üzerine sadece tuz ekilir ve sac üzerinde, mangalda veya döküm tava üzerinde pişirilir. Pişirilen ciğer tek başına tüketildiği gibi, salata eşliğinde de tüketilebilir. Biz ciğeri ocak üzerinde düz döküm tavada orta ateş ile yüksek ateş arası ısıda pişirdik, enfes oldu. Özellikle diyet yapanlara ve sağlıklı beslenenlere tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

yağsız ciğer pişirme malzemesi:

  • İhtiyacınız kadar dana ciğeri
  • Tuz


Ciğerin pişirilmesi:

  1. ciğeri istediğiniz kalınlıkta yaprak yaprak doğrayın
  2. döküm tavayı ocağın büyük gözü üzerine koyun
  3. ocağı orta ateş ile yüksek ateş arası bir yerde sabitleyin
  4. tavayı 5-10 dakika boyunca ısıtın
  5. tava kızgın hale geldiğinde, iki tarafına tuz ekilmiş ciğerleri tavaya dizin
  6. ciğer parçaları bir süre sonra kendini bırakacaktır
  7. ciğerler kendini bıraktığında diğer yüzünü döndürün
  8. döndürülen yüzü piştiğinde ocaktan alın.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır