tereyağlı kırmızı mercimek çorbası

Tereyağlı kırmızı mercimek çorbası tarifi. Bilirsiniz, lokanta usülü mercimek çorbası revaçtadır. Lokanta usülü mercimek çorbası, evde yapılan çorbaların yapımından farklı değildir. Lokantalarda yapılan mercimek çorbasına çoğu aşçılar salça koymazlar. Çorbayı salçasız yaparlar. Fakat, lokantalarda yapılan mercimek çorbalarının tamamı ilikli kemik suyu ile yapılır. Kemik suyu ilikli olduğundan yağlı ve lezzetlidir. Bu sebeple lokantalarda yediğimiz çorbalar, elbette lezzetli olacak. Bu tarifte tereyağı kullandığımız için, lokantalarda satılan çorbaların lezzetini aratmıyacaktır. Tereyağlı mercimek çorbası, favori çorbalarımızın arsında birinci sıradadır. Peynirle yemesine bayılırız. Çorbaya limon sıkmadan önce tuzunu ayarlamalısınız ki, limon suyu sorun çıkarmasın. Afiyet olsun.

Mercimek çorbası malzemesi:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan   
  • 1 silme çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 60 gr. tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tepelice kuru nane
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 limon suyu

 
Çorbanın yapımı:

  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. Teryağında soğanı kavurun
  3. üzerine unu ilave edin kavurun, ardından salçayı katın kavurun
  4. 6 bardak sıcak suyu ekleyin, tencereyi fokurdatın ve kapağı kapatın
  5. ocağı iyice kısın ve mercimeği 30 dakika pişirin
  6. süre bitiminde ocağı söndürün,
  7. tencereye baharatların tamamını ilave edin
  8. tuzunu ayarlayın ve limon suyu ilave edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır