susuz etli çiğ köfte tarifi


Susuz etli çiğ köfte tarifi, nasıl yapılır? Bu tarif iki kişiliktir ve çiğ köfte yoğurulurken su, buz kullanılmamıştır. Bulgurun yumuşaması ve kabarması için; çiğ köfte malzemeleri içinde olan soğan, domates ve salçanın öz suyu yeterli olmuştur. Tarifimiz deneme amaçlı yapılmamıştır. Bizler çiğ köfteyi böyle hazırlar marul, kıvırcık, taze soğan, taze nane, limon dilimleri ve ayranla servis ederiz. Bazen servisimizde lavaş, çiğ köfte ve çiğ köfte banma sosu kullanırız. Bu hizmetler lokanta veya restorantta değil, kendi aile soframızda verilir. Afiyet olsun.


 Susuz etli çiğ köfte malzemesi:

  • 150 gr. ince köftelik bulgur (1 su bardağı 200 ml.)
  • 150 gr. dana kıyması
  • 75 gr. kuru soğan
  • 75 gr. domates
  • 15 gr. domates salçası (1 tatlı kaşığı)
  • 15 gr. biber salçası   (1 tatlı kaşığı)
  • 15 gr. İsot veya Pul Biber
  • 1 gr. karabiber (1 çay kaşığı)
  • 2 gr. kimyon    (1 çay kaşığı)
  • 1 Diş Sarımsak (3 gr.)
  • 4 gr. tuz  (1 çay kaşığı)
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 dal soğan


Susuz çiğ köftenin yapımı:

  1. Soğan ve sarımsağı çok ince yemeklik doğrayın
  2. domatesi rendeleyin, maydanoz ve taze soğan ince kıyın
  3. tepsiye bulguru soğanı, sarımsağı koyun ve soğan pörsüyene kadar yoğurun
  4. üzerine domates, salça, baharatlar ve tuzu ilave edin
  5. 10 dakika yoğurduktan sonra kıymayı ilave edin
  6. kıyma bulgur içinde kayboluncaya kadar tekrar yoğurun
  7. kıyma kaybolunca maydanoz ve taze soğanı ilave edin, yoğurun
  8. maydanoz ve soğan kaybolunca köfteye top şekli verin
  9. elinizi ıslayın, toptan parçalar koparın
  10. avuç içiyle sıkarak köfte şekli verin
  11. hazırladığınız köfteleri afiyetle yiyin.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır