kuzu yürek sote
Kuzu yürek sote veya diğer değimiyle kuzu yürek kavurması, tavada 10 dakikada kavrulur. Yapımı gayet kolay, yemeside bi o kadar lezzetli. Bütün mesele, kuzu yüreğini temin etmek ve yüreği kavurmaktan geçer. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kuzu yürek sote malzemesi:
- yarım kilo kuzu yüreği
- bir tane kapya biber veya yeşil biber
- bir baş kuru soğan
- üç çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kararbiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Kuzu yürek sote yapımı:
- yüreği kuşbaşı doğrayın
- soğan ve biberi yemeklik doğrayın
- zeytinyağında sıra ile soğanı, biberi kavurun
- üzerine yüreği ilave edin karıştırın
- orta ısının bir tık üzeri ısıda
- yüreğin bıraktığı su kayboluncaya kadar kavurun
- su tamamen buharlaşınca baharatları ilave edin
- ve yüreği ocaktan alın.
- kuzu yürek sotenizi dilediğiniz gibi servis yapın.
afiyet bal şeker olsun