kuzu yürek sote

Kuzu yürek sote veya diğer değimiyle kuzu yürek kavurması, tavada 10 dakikada kavrulur. Yapımı gayet kolay, yemeside bi o kadar lezzetli. Bütün mesele, kuzu yüreğini temin etmek ve yüreği kavurmaktan geçer. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kuzu yürek sote malzemesi:

  • yarım kilo kuzu yüreği
  • bir tane kapya biber veya yeşil biber
  • bir baş kuru soğan
  • üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kararbiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz


Kuzu yürek sote yapımı:

  1. yüreği kuşbaşı doğrayın
  2. soğan ve biberi yemeklik doğrayın
  3. zeytinyağında sıra ile soğanı, biberi kavurun
  4. üzerine yüreği ilave edin karıştırın
  5. orta ısının bir tık üzeri ısıda
  6. yüreğin bıraktığı su kayboluncaya kadar kavurun
  7. su tamamen buharlaşınca baharatları ilave edin
  8. ve yüreği ocaktan alın.
  9. kuzu yürek sotenizi dilediğiniz gibi servis yapın.

afiyet bal şeker olsun
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır