duru haşlanmış börülce tarifi


Duru pratik haşlanmış börülce tarifi, tencerede nasıl yapılır? Bu yemeği istediğiniz yağ ile pişirebilirsiniz. Önemli olan, yemekte hangi suyu kullanmalısınız. Börülcenin kendine özgü gri renkte, her poşet içinde bir su bardağı dolusu haşlama suyu mevcut. Yani iki poşette 2 su bardağı haşlama suyu var. Bu suyu yemekte kullanmanızda bir mahsur yok. Yemekte kullanabilirsiniz. Yalnız, börülcenin iki bardak haşlama suyu yemek için fazladır. Bu suyun 1.5 bardağını kullanırsanız, yemeğin suyu karar olur. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Börülce yemeği malzemesi:

  • 2 paket duru haşlanmış börülce (400 gr.)
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su veya börülcenin kendi suyu (300 ml.)
  • 1 çay kaşığı tuz


Börülce yemeği yapımı:

  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. tencerede zeytinyağında soğanı, salçayı kavurun
  3. üzerine 2 paket börülceyi ve 1.5 su bardağı kendi suyunu ilave edin
  4. tencereyi karıştırın, ateşi yükseltin
  5. tencereyi bir kez fokurdatın ve ateşi iyice kısın
  6. tencere kapağını kapayın
  7. ve yemeği kısık ateşte 15 dakika pişirin
  8. süre bitiminde ocaktan alın,
  9. yemeğin tuzunu ayarlayın.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır