düdüklüde yeşil mercimek yemeği

 

Düdüklü tencerede yeşil mercimek yemeği, kısık ateşte 15 dakikada pişer. Bu tarifte, yeşil mercimeği kemikli kuzu gerdan etini düdüklüde 30 dakika haşladık ve etin suyunu mercimek yemeğinde kullandık. Ortaya enfes lezzette mercimek yemeği çıktı. Yeşil mercimeği kullanmazdan önce, akşamdan soğuk su içinde ıslatılması gerekir. Mercimek yemeğini yapmazdan en az 4 saat önce soğuk suda ıslatırsanız yemeğini yapabilirsiniz. Bu süreyi daha da aşağılara çekmek için vaktiniz yoksa, ihtiyacınız kadar mercimeğin üzerine kaynar su dökün ve 1-2 saat bekletin. Mercimek yumuşadığında yemeğin yapımına geçebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yeşil mercimek yemeği malzemesi:

  • 2 su bardağı yeşil mercimek (340 gr.)
  • 1 çorba kaşığı silme domates salçası
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı sıcak su veya et suyu



Yeşil mercimek yemeği yapımı:

  1. Akşamdan mercimeği çeşme suyu ile ıslayın
  2. sabah birkaç su yıkayıp süzün
  3. soğanı yemeklik doğrayın, sıcak suyu hazır edin
  4. düdüklüde zeytinyağını ısıtın
  5. üzerine sıra ile soğanı, salçayı ilave edin kavurun
  6. peşinden yeşil mercimeği, 4.5 su baradğı sıcak suyu koyun karıştırın
  7. kapağını kapatın ve en kısık ateşte 15 dakika pişirin
  8. ocaktan alın ve tuzunu ilave edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır