basmati pirinç pilavı nasıl yapılır
Basmati pirinç pilavı nasıl yapılır? Pirinç pilavı yapmanın onlarca yöntemi ve bu yöntemle birlikte, pirinçle kullanılacak sayısız malzeme çeşiti vardır. Basmati pirinç, bütün pirinç çeşitlerinin ağababasıdır. Basmati ince, uzun taneli ve insan sağlığına diğer pirinç çeşitleri gibi, fazla zarrı olmayan bir üründür. Basmati pirinç kan şekerini anında yükseltmediği söylenen ve glisemik indeksi düşük besinler arasında sayılan, seçkin pirinç çeşitidir. Basmati pirinç zararsız diye, ölçüyü kaçırmamak gerekir. Bütün pirinç çeşitleri gibi basmati pirinçte karbonhidrat deposudur. Basmati pirinç pilavını ilk defa yiyecekseniz, pirinç pilavı tadını yeniden keşfetmiş olacaksınız. Tarifimiz, havuçlu basmati pirinç pilavı ile ilgilidir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Basmati pirinç pilavı malzemesi:
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Basmati pirinç pilavı yapımı:
- pirinci ılık su içinde 30 dakika ıslayın
- ve berrak suyu çıkana kadar yıkayın, süzün
- havucu iri gözde rendeleyin, sıcak suyu hazır edin
- tencerede yağı eritin ve pirinci orta ısıda kavurun
- havucu ilave edin, diriliği gidene kadar kavurun
- üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edin, karıştırın
- tencereyi yüksek ısıda bir kez fokur fokur kaynatın
- peşinden kapağı kapayın, ocağı tamamen kısın
- pilavı 15 dakika kısık ateşte pişirin ve ocağı söndürün
- tencereyi 15 dakika dinlendirin
- süre bitiminde karıştırın ve sofraya koyun.
afiyet bal şeker olsun