1 paket salçalı makarna nasıl yapılır
Genellikle makarna yaparken, bildiğimiz markaların makarnasını kullanırız. Bu marka önceliği Nuh'un Ankara makarnası olur. Tercübelerimiz sayesinde, makarnayı haşlarken üzerinde yazan su miktarı ve pişirme süresine dikkat etmeyiz. Kesme makarnaları çoğunlukla 14 ila 17 dakika arasında haşlarız. Bu tamamen kişinin damak tadına göre hesap edilecek bir durum. Makarnayı dişinize göre haşlamanız gerekir. Bu yüzden, makarnayı haşlarken kontrol etmek yerinde olur. Makarnayı nasıl haşlarsanız haşlayın, burada önemli olan salaçalı sosun hazırlanmasıdır. Salçalı sos tarifimiz, on numara beş yıldızdır. Afiyet olsun.
Makarna malzemesi:
- 1 paket yüksük makarna (500 gr.)
- 4 litre su
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su (en son makarna için)
- sos malzemesi:
- 60 gr. Tereyağı,
- 1 çorba kaşığı domates salçası (50 gr.)
- 6 çorba kaşığı makarnanın haşlama suyu
Salça sosunun yapımı:
- tereyağında salçayı kavurun
- üzerin 6 kaşık makarnanın suyunu ilave edin
- salça tuzlu değilse, yeter miktarda tuz ilave edin
- eklediğiniz su buhar olup uçana kadar sosu kaynatın
- sos resimdeki kıvama geldiğinde
- sosu makarnaya ilave edin.
Makarnanın haşlanması:
- Tencereye 4 litre su koyun kaynatın
- kaynayan su içine 1 çorba kaşığı tuz ilave edin, karıştırın
- peşinden bir paket makarnayı ekleyin, karıştırın
- ocağın ateşini yükseltin
- tencere kaynamaya başlayınca, ocağı orta ateşe getirin
- ve makarna dilediğiniz yumuşaklığa geldiğinde
- tencereye 1 bardak soğuk su ekleyin
- peşinden makarnayı süzün
- hazırladığınız salçalı sosu ekleyin
- tencereyi karıştırın, kapağını kapayın
- ve makarnayı 10 dakika dinlendirdikten sonra
- dilediğiniz gibi servis yapın.
afiyet bal şeker olsun