şevketi bostan nasıl yenir

 

Şevketi bostan otu nasıl yenir? Şevketi bostan otu, ülkemizin çoğu bölgesinde yabani olarak yetişir. Halk arasında akkız otu, şevket otu, sarıcakız, bostan otu, kenger dikeni, ak diken, süt dikeni, mübarek dikeni, peygamber dikeni, acı diken, mide dikeni, çengel otu ve şevketi bostan olarak bilinir. Son zamanda şevketi bostan otu, tarımsal ürün olarak ege bölgesinde yetiştirilmektedir.


Şevketi bostan otunu meşur yapan ege bölgesi ve İzmir ilidir. Ege otları denince ilk başta şevketi bostan otu gelir. Şevketi bostan otu, kök ve yaparaklardan oluşur. Şevketi bostan'ın kökü ve yaparakları (birlikte veya ayrı ayrı pişirilerek) yemek yapımında kullanılır. Şevketi bostan diğer sebzeler gibi etli, etsiz, zeytinyağlı olarak pişirilir, haşlanmış yaprak ve kökünden salata yapılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır