hazır tavuk pişirme


Hazır tavuk pişirme veya haşlama, evde iki şekilde yapılır. Marketten aldığınız hazır tavuk, düdüklü tencerede ya da tencerede pişirilir. İşin en kolayı, hazır tavuğu düdüklüde haşlamaktır. Düdüklü tavuğu çabuk pişirir ve zamandan kazanırsınız. Bilirsiniz, hazır market tavuğu çeşitli ağırlıktadır. 1.5 kilodan 2 kilo ve üzerinde olur. Hal böyle olunca, düdüklüde tavuğu pişirmek için; tavuğun kilosunu ambalajı üzerinden okuyarak, kaç dakika pişirmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Buraya tıklayın hazır market tavuklarının kiosuna göre kaç dakika pişirmeniz gerektiğini öğrenin. Afiyet olsun.

Hazır tavuk pişirme malzemesi:

1600 gr. ağırlığında hazır tavuk
5 bardak sıcak su (1 litre)
2 tatlı kaşığı tuz

Düdüklü tencerede hazır tavuk (haşlama) pişirme:
  • hazır aldığınız tavuğu temizleyin, yıkayın
  • tencerede bolca su kaynatın
  • içine yıkadığınız tavuğu atın
  • 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın
  • tenceredeki suyu dökün, tavuğu tekrar yıkayın
  • yıkadığınız tavuğu düdüklünün içine oturtun
  • üstüne 5 su bardağı sıcak su, bir çorba kaşığı tuz koyun
  • düdüklüyü kapayın, ocağı orta ateşe ayarlayın
  • düdük sesinden sonra tavuğu 24 dakika haşlayın
  • ocağı söndürün, düdüklü soğuyunca tavuğu çıkarın   
  • haşladığınız tavuğu gönlünüzce yiyin    
afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır