dondurulmuş zeytinyağlı taze fasulye nasıl pişirilir
tencerede dondurulmuş zeytinyağlı sarıkız fasulyesi yemeği |
Dondurucuda dondurulmuş taze fasulye tencerede nasıl pişirilir? Taze fasulyeyi dondurucuya şoklamadan (haşlamadan) koyduysanız; fasulyeyi çözdürmeden olduğu gibi, pişirirseniz koku yapar. Pişirdiğiniz taze fasulyeyi yiyemezsiniz. Şoklanmamış fasulyeyi önce kaynayan su içine atmalı, 2-3 dakika açık olarak haşlayıp suyunu süzdükten sonra, yemeğini yapmalısınız. Şoklu fasulyeyi donmuş olarak yemekte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Donmuş taze fasulye yemeği malzemesi:
- 600 gr. dondurulmuş taze fasulye (sarıkız)
- bir kuru soğan
- bir domates
- bir çay kaşığı domates salçası
- altı kaşık zeytinyağı
- bir çay kaşığı toz şeker
- bir tatlı kaşığı tuz
- bir su bardağı sıcak su
Tencerede donmuş taze fasulye nasıl pişer:
- soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
- tencerede yağ içinde soğanı kavurun
- ardından domatesi katın kavurun
- üzerine fasulye, sıcak su, toz şeker, tuzu koyun
- malzemeleri karıştırın, tencereyi bir defa fokurdatın
- tencere kapağını kapatın
- ocağı iyice kısın, fasulyeler yumuşayıncaya kadar
- 50-60 dakika arası (dişinize göre) kısık ateşte pişirin
afiyet bal şeker olsun