dondurulmuş zeytinyağlı taze fasulye nasıl pişirilir

tencerede dondurulmuş zeytinyağlı sarıkız fasulyesi yemeği

Dondurucuda dondurulmuş taze fasulye tencerede nasıl pişirilir? Taze fasulyeyi dondurucuya şoklamadan (haşlamadan) koyduysanız; fasulyeyi çözdürmeden olduğu gibi, pişirirseniz koku yapar. Pişirdiğiniz taze fasulyeyi yiyemezsiniz. Şoklanmamış fasulyeyi önce kaynayan su içine atmalı, 2-3 dakika açık olarak haşlayıp suyunu süzdükten sonra, yemeğini yapmalısınız. Şoklu fasulyeyi donmuş olarak yemekte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Donmuş taze fasulye yemeği malzemesi:
  • 600 gr. dondurulmuş taze fasulye (sarıkız)
  • bir kuru soğan
  • bir domates
  • bir çay kaşığı domates salçası
  • altı kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir su bardağı sıcak su

Tencerede donmuş taze fasulye nasıl pişer:
  1. soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
  2. tencerede yağ içinde soğanı kavurun
  3. ardından domatesi katın kavurun
  4. üzerine fasulye, sıcak su, toz şeker, tuzu koyun
  5. malzemeleri karıştırın, tencereyi bir defa fokurdatın
  6. tencere kapağını kapatın
  7. ocağı iyice kısın, fasulyeler yumuşayıncaya kadar
  8. 50-60 dakika arası (dişinize göre) kısık ateşte pişirin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır