Fırında haşlanmış bütün tavuk kızartması 25 dakikada yapılır. Yapmanız gereken bir bütün tavuğu tencerede veya düdüklü tencerede haşlamak ve üzerini soslayarak, fırına sürmektir. Tavuğü fırında kızartmak için, sos malzemesi seçeneği sınırsız. Damak tadınıza uyan her çeşit baharatla tavuk sosunu hazırlayabilirsiniz. Örneğin; tavuk üzerine tereyağı, karabiber, tuz karışımı sürebilir veya yoğurt, salça, ayçiçek yağı ve çeşitli baharatlarla birlikte hazırlayacağınız sosu sürebilirsiniz. Resimde gördüğünüz kızarmış tavuk üzerine domates, biber salçası, ayçiçek yağı, karabiber ve yoğurtla hazırladığım sosu sürdüm. fırında haşlanmış tavuk kızartma malzemesi bir bütün haşlanmış tavuk bir kaşık yoğurt iki kaşık ayçiçeği yağı bir tatlı kaşığı domates salçası bir tatlı kaşığı biber salçası bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı tuz