pastırma çemeni nasıl yapılır


Evde pastırma çemeni nasıl yapılır? Evde pastırma yapacaklar için, çemen tarifimi gönül rahatlığı ile kullanabilir. Pastırma yapımında eti kaplayacak olan çemendir. Pastırmanın tadını belirleyecek ve onu koruyacak olan da çemendir. Pastırma çemeni yapımında arapa unu tedarik edilemez ise, yerine buğday unu kullanılabilir.

Pastırma çemeni yapımında kullanılacak malzemeler:
1 çay bardağı arpa unu (40 gr.)
1 çorba kaşığı çemen (buy) unu (25 gr.)
1 çorba kaşığı mısır unu (14 gr.)
2 çorba kaşığı tatlı toz biber (25 gr.)
1 çay kaşığı silme karabiber (1 gr.)
1 tatlı kaşığı kimyon (6 gr.)
1 çay kaşığı tuz (5 gr.)
10 gr. ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 fiske gıda boyası (kırmızı)
1 su bardağı su (200 ml.)

çemeni pencere macunu gibi de koyu yapmayın

Yukarıda verdiğim malzemeleri bir kaba koyun karıştırın. Üzerine azar azar su ilave ederek, koyu kıvamda çemeni hazırlayın. Hazırladığınız çemenin ağızını kapatın ve buzdolabına kaldırın. Çemeni kuru etin üzerine sürmeden 2-3 gün öncesi hazırlarsanız yerinde olur. Bu malzemelerle yapılacak çemen, 2 kilo etin kaplamasına yeter.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır