donut hamur kızartması
Amerikan hamur kızartması donut, evde nasıl yapılır? Donut yapmanın binbir çeşit yolu var. Tarifim, düz patika donut yolunu seçti ve donutu kızartarak sade yaptı. Donut'un yapımı kolay lezzeti ise süper. Donut ortası delikli hamur kızartması. Donut hamurunu kesmek için metal veya plastik çember kullanılır. Bu çemberlere sahip değilseniz, su bardağı kullanabilirsiniz. Donut'un orta deliği için, kabak veya elma oyucu aletini kullanabilirsiniz. ya da, bir şişe kapağı bu işi görür. Hamur şekerli olduğundan kızartılması biraz sorunlu. Harlı ateşte kızartma işini yaparsanız, donutun dışı kızarır içi pişmez. Bu nedenle, hamuru orta ateşin altında kızartın.
donut malzemesi
- 400 gr. buğday unu
- 200 ml. kutu süt
- 2 tane yumurta sarısı
- 50 gr. tereyağı
- 50 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı instant hamur mayası
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- kızartma yağı
evde donut nasıl yapılır
- kızartma yağı hariç, bütün malzemeleri karıştırın
- ele yapışmayacak hamur yoğurun
- yoğurulan hamuru iki katına çıkmasını bekleyin
- hamur iki katına çıktığında, 10 mm. kalınlıkta açın
- açılan hamuru bardakla kesin
- kesilen hamurun ortasını şişe kapağı ile boşaltın
- yağı orta ateşin bir tık altı ısıtın
- ısınan yağın içine hamurları atın
- alt üst ederek kızartın
- kızartığınız donutları kağıt havlu üzerine alın
- ve dilediğiniz gibi yiyin.