donut hamur kızartması


Amerikan hamur kızartması donut, evde nasıl yapılır? Donut yapmanın binbir çeşit yolu var. Tarifim, düz patika donut yolunu seçti ve donutu kızartarak sade yaptı. Donut'un yapımı kolay lezzeti ise süper. Donut ortası delikli hamur kızartması. Donut hamurunu kesmek için metal veya plastik çember kullanılır. Bu çemberlere sahip değilseniz, su bardağı kullanabilirsiniz. Donut'un orta deliği için, kabak veya elma oyucu aletini kullanabilirsiniz. ya da, bir şişe kapağı bu işi görür. Hamur şekerli olduğundan kızartılması biraz sorunlu. Harlı ateşte kızartma işini yaparsanız, donutun dışı kızarır içi pişmez. Bu nedenle, hamuru orta ateşin altında kızartın.

donut malzemesi
  • 400 gr. buğday unu  
  • 200 ml. kutu süt
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 50 gr. tereyağı
  • 50 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • kızartma yağı

evde donut nasıl yapılır
  1. kızartma yağı hariç, bütün malzemeleri karıştırın
  2. ele yapışmayacak hamur yoğurun
  3. yoğurulan hamuru iki katına çıkmasını bekleyin
  4. hamur iki katına çıktığında, 10 mm. kalınlıkta açın
  5. açılan hamuru bardakla kesin
  6. kesilen hamurun ortasını şişe kapağı ile boşaltın
  7. yağı orta ateşin bir tık altı ısıtın
  8. ısınan yağın içine hamurları atın
  9. alt üst ederek kızartın
  10. kızartığınız donutları kağıt havlu üzerine alın
  11. ve dilediğiniz gibi yiyin.
afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır