pirinç nasıl kavrulur


Pilav yaparken pirinç nasıl kavrulur? İnsanlar tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır sorusuna yanıt arama yerine, önce pirinç nasıl kavruluru öğrenmeleri gerekir. Tane tane pirinç pilavı yapımı, doğrudan pirincin kavrulmasıyle ilgili. Bulgur pilavı ve pirinç pilavının tane tane yumuşacık oluşu kavurmaktan geçer. Gerektiği kadar kavrulmayan bulgur ve pirincin pilavı güzel olmaz.

Pirinç ve bulgur tanelerinin içinde bulunan özsuyunu yok etmeden (pişirmekle) yumuşatmak mümkün değildir. Bilirsiniz çoğu pirinç pilavı tariflerinde pirinç şeffaflaşıncaya kadar kavrulmalıdır der. Pirinç kavruldukça şeffaflaşır ve orta yerindeki beyaz benek yok olur. Tamamen şeffaf görünen pirinç yığını, gerektiği gibi kavrulmuş demektir.

Pilav yaparken pirinç nasıl kavrulur? Pirinç ıslatılır, yıkanır ve süzülür. Tencereye yağ konur ısıtılır. Üzerine süzülmüş pirinç konur ve orta ateşte karıştırılarak nemi giderilir. Nemi kaybolduğunda ocak ateşi tamamen kısılır ve pirinç ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edilir. Pirinç tamamen şeffaflaştığı durumda yağ köpürmeye başlar. Tenceredeki bu durum, pirincin tam olarak kavrulduğunun göstergesidir. Bu süre 15 dakika kadardır. Şimdi pirince suyunu verebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır