üzümlü tepsi keki


Üzümlü tepsi keki tarifimin yapımı kolay ve bir o kadar da yumuşacık. Bir kez deneyin, sonucu görün. Tarifini verdiğim ve vereceğim kek çeşitleri tamamen kendi çalışmamın sonucudur. Kekin malzeme miktarı ve pişirme süresi, kendi deneyimlerim sonucu oluşturulmuştur. Bu yıl günlerim kek yapmakla geçti ve geçmeye devam edecek. Afiyet olsun.

üzümlü tepsi keki malzemesi
  • 2 su bardağı un (220 gr.)
  • 3 yumurta (165-180 gr.)
  • 1.5 çay bardağı toz şeker (150 gr.)
  • 8 kaşık ayçiçek yağı (80 gr.)
  • 1 çay bardağı soğuk süt (100 ml.)
  • 1 su bardağı kuru üzüm (100-130 gr.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 27-28 cm. metal tepsi
  • pişirme süresi 25 dakika


üzümlü tepsi keki nasıl yapılır
  1. tepsiyi yağlayın ve unlayın
  2. üzümü bıçakla kıyın ve ardından unlayın
  3. kaseye unu eleyerek koyun
  4. üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin, karıştırın
  5. çırpma kabına yumurta,  şeker, yağ ve sütü koyun
  6. mikser veya çırpma teli ile çırpın
  7. üzerine kuru malzemeleri ilave edin çırpın
  8. ardından unlanmış üzümü ilave edin, karıştırın
  9. karışımı yağlanmış tepsiye yayın
  10. tepsiyi önceden 180°C ısıtılmış fırına sürün
  11. ve 25 dakika pişirin
  12. kürdan testi yapın, fırından alın, soğutun
  13. ve dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun