2 kişilik sebzeli et kavurması


Evde zahmetsiz 2 kişilik sebzeli et kavurması tarifi, nasıl yapılır? Çok basit, verdiğim malzemeleri tedarik edin ve başlayın yapmaya. Tarifin başlığından da anlaşılabileceği gibi, yemeğin malzemeleri iki kişiye yetecek ölçüde hesap edildi. Malzemelerin katlarını alarak istediğiniz miktarda sebzeli et kavurabilirsiniz. Sonuç mükemmel, tavsiye ederim.

sebzeli et kavurması malzemesi
  • 2 parça biftek (300 gr.)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8 tane arpacık soğan
  • 8 tane kültür mantarı
  • 1 tane domates
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sivri biber
  • 1 iri diş sarımsak
  • karabiber, pul biber, kekik
  • tuz

sebzeli et kavurması nasıl yapılır
  1. biftekleri şerit doğrayın
  2. arpacık soğanı soyun bütün bırakın
  3. domatesi rendeleyin
  4. sarımsağı yemeklik doğrayın
  5. kırmızı ve sivri biberi şerit doğrayın
  6. mantarı uzunlamasına doğrayın
  7. tavaya zeytinyağını koyun ısıtın
  8. üzerine sıra ile et, soğan, sarımsak, kırmızı ve sivri biberleri ilave edin
  9. yüksek ısıda kavurun
  10. ardından mantar ve domatesi ilave edin
  11. ve malzemeler suyunu çekinceye kadar kavurun
  12. en son baharatları ve tuzu ilave edin
  13. yemeği güzelce karıştırın
  14. ve yemeği gönlünüzce servis edin. 
afiyet bal şeker olsun