düdüklüde dil haşlama


Düdüklüde dil haşlama çok kolay. Ara sıra ciğerciden bir dana dili alır, düdüklü tencerede haşlarım. Dili söğüş yaparım, ya da dilin eti ve suyu ile terbiyeli veya sade çorbasını yaparım. Dil çorbası enfes olur, bir defa deneyin derim. Dil düdüklü tencerede çabuk pişer. Düdüklü tencerede dana dili, orta ateşte 40 dakikada lokum gibi yumuşacık pişer. Deneyetlere afiyet olsun.

düdüklüde dil haşlama malzemesi
  1. bir tane dana dili
  2. yedi bardak su
  3. bir kaşık tuz

düdüklü tencerede dil nasıl haşlanır

  1. dana dilini yıkayın ve 3-4 parmak genişliğinde parçalayın
  2. parçaları düdüklüye koyun
  3. üzerine suyu ve tuzu ilave edin
  4. orta ateşte dili 40 dakika haşlayın
  5. süre bitiminde düdüklüyü açın
  6. dil parçalarını bir kaba alın
  7. el yakmayacak ısıya düştüğünde
  8. üzerindeki beyaz deriyi ayıklayın
  9. parçaları istediğiniz gibi dilimleyin
  10. söğüş olarak, gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır