ispir şeker fasulyesi


İspir kuru şeker fasulyesi; İspirde yetişen, tombul görünümlü, tadı mükemmel bir fasulye çeşitidir. İspir şeker fasulyesi etli, etsiz tencerede ve güveçte pişirilir. İspir fasulyesi fırında ve tereyağı ile yapılırsa yemeye doyum olmaz. İspir fasulyesi veya diğer kuru fasulyeleri pişirirken fazla slaça kullanmaktan kaçınmak gerekir. Bir kaşık salça derken; kaşığı salçaya daldırıp, tepeleme doldurup, tencereye boca ederseniz, yemeğin tadını kaçırırsınız. Bu sebeple, yemeğe salça ilave ederken çok dikkatli olmanız gerekir. Birde, yemeğin tuzunu yemek piştikten sonra ilave edin derim.

ispir şeker fasulyesi yemeği malzemesi
  1. iki bardak ispir şeker fasulyesi
  2. bir kaşık tereyağı
  3. iki kaşık zeytinyağı
  4. bir iri kuru soğan
  5. bir kaşık domates salçası
  6. beş bardak sıcak su
  7. bir çay kaşığı pul biber
  8. bir tatlı kaşığı tuz

ispir şeker fasulyesi yemeği yapımı
  1. akşamdan fasulyeyi ıslayın
  2. sabah suyunu değiştirin, yarım saat haşlayın
  3. soğanı yemeklik doğrayın
  4. yağ içinde soğanı, salçayı kavurun
  5. fasulye, sıcak su ve pul biberi ilave edin
  6. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapayın
  7. ocağı sol tarfa doğru iyice kısın
  8. ispir fasulyesini bir saat pişirin
  9. ocağı söndürün, yemeğin tuzunu ayarlayın
  10. yanına da şöyle bir, pilav yapın
  11. soğanı kesin, turşunuzu tabaklayın
  12. ve ardından yemeğinizi gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun