tencerede soğanlı patatesli kek


Tencerede soğanlı patatesli kek tarifi: Tek yumurta ile teflon tencerede soğanlı patatesli kek yapmak çok kolay. Çelik tencerede yapılmaz mı? Elbette yapılır. Kek işine yeni başlamışsanız eğer, çelik tencere kekini sonraya bırakın. Tencere keki fırın kekinden daha da güzel pişer ve daha da lezzetli olur. Doğaldır ki, bütün mesele malzeme ölçülerinde saklıdır. Bu kek yoğurtla yapılmaz mı? Yapılır. Fakat, siz yine de kekinizi sütle yapmayı deneyin. Ustalaştığınızda yoğurtla kek yapma işini başlatabilirsiniz. Bu tarif tencerede kek yapmamış insanları hedeflemiştir ve bu yüzden malzeme miktarlarını kısıtlı tutmuştur. Tarifimi deneyenlere afiyet olsun.

soğanlı patatesli kek malzemesi
  1. 1.5 su bardağı un (150 gr.)
  2. bir çay bardağı süt (100 ml.)
  3. dört kaşık sıvı yağ (40 gr.)
  4. bir yumurta (65 gr.)
  5. bir orta boy patates (150 gr.)
  6. bir küçük soğan (50 gr.)
  7. bir çay kaşığı silme karabiber
  8. bir çay kaşığı pul biber
  9. 1.5 çay kaşığı tuz
  10. bir tutam maydanoz
  11. 1 paket kabartma tozu
  12. 20 cm. teflon tencere

soğanlı patatesli kek yapımı
  1. teflon tencere tabanına yağlı kağıt kesin
  2. tencereyi bir kaşık yağ ile yağlayın, kestiğiniz kağıtı yayın
  3. soğanı yemeklik doğrayın,
  4. patatesi soyun ve rendeleyin
  5. maydanozu ince doğrayın
  6. hepsini bir kaseye koyun
  7. üzerine baharat ve tuz atın, karıştırın
  8. bir kap içinde un ve kabartma tozunu karıştırın
  9. karıştırma kabında un, süt, yağ ve yumurtayı çırpın
  10. üzerine un'u ilave edin çırpın
  11. ardından sebzeleri ilave edin karıştırın
  12. karıştırdığınız kek hamurunu tencereye koyun
  13. ve üzerini kaşık veya spatula ile düzeltin
  14. tencerenin ağızına kağıt havlu koyun
  15. peşinden kapağını kapatın
  16. tencereyi ocağın büyük gözüne alın
  17. ocağı yakın ve tamamen kısık ateşe ayarlayın
  18. tıs tıs yanan ocakta kekinizi pişirin
  19. arada bir kapağı açın ve biriken suyu silin
  20. kekinize kürdan testi yapın, testi geçtiğinde
  21. keki üstünü altına getirin ve 15 dakika pişirin
  22. kek kızardığında çıkarın, tel ızgarada soğutun
  23. ve ardından arzu ettiğiniz şekilde
  24. soğanlı patatesli kekinizi servis edin.

afiyet bal şeker olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır