ekmek kırıntısı nasıl yapılır



Ekmek kırıntısı nasıl yapılır? Ekmek kırıntısı, mutfak malzemelerinin vazgeçilmezidir. Ekmek kırıntısının yerine galeta unu kullanılabilir. Fakat, galeta unu hiçbir zaman ekmek kırıntısının yerini tutmaz. Ekmek kırıntısı evde bayatlamış ekmekle yapılır. Yapılan ekmek kırıntısı galeta unu gerektiren her çeşit yemek yapımında kullanılır. Tavuk, balık, sebze kızartmalarının kaplamasında kullanılır. Ekmek kırıntısıyle kaplanan her çeşit yemek fazlasıyle çıtır ve kıtır olur. Ekmek kırıntısı yaparken kırıntıların iriliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Evde ekmek kırıntısı yapımı çok kolay. Bayat ekmekler 1.0 cm. veya 1.5 cm. kalınlıkta bıçakla dilimlenir. Dilimler fırın tepsisine yerleştirilir ve dilimlerin kalınlıklarına göre 150°C derecede 15 ila 20 dakika fırında tutulur. Ekmeklerin fırında kızarması değil, kuruması önemlidir. Fırında kurumuş ekmekler fırından çıkartılır ve mutfak robotunda çekilir. Ekmek kırıntısının tane iriliği, ekmek kırıntısını nerde kullanacağınıza bağlı olarak ayarlanır. Rondoda ekmekleri çekerken tane büyüklüğünü göz önüne alırsınız.