karnabahar kavurması


Bu tarifimle yapılan karnabahar (karnıbahar) kavurması; yumurtalı, kıymalı, havuçlu, domatesli, pırasalı, acılı, patatesli, naneli, soğanlı, salçalı ve bilmem neli karnabahar kavurması tariflerinin alayını sollar ve geçer. Karnabahar kavurma tarifim, bir tek sarımsaklı yoğurtlu karnabahar tarifini sollayamaz ama, yedeğinde gider. Olsun, ikincilik karnabahar tarifimin neresine yetmiyor ki, o kadarı yeter. Karnabahar yemekleri içinde en fazla sevdiğim yemek, hiçbir şey ilave etmeden sade yapılan karnabahar kavurmasıdır. Karnabahar kavurmasını yoğurtsuz yiyeceksem, karnabaharı kavururken içine bir iki diş sarımsak ilave ederim. Çoğu zaman da karnabaharı tek başına kavurur, tuz atar yerim.

karnabahar kavurma malzmemesi
  1. yarım kilo karnabahar
  2. iki diş sarımsak
  3. beş kaşık zeytinyağı
  4. bir tatlı kaşığı tuz

karnabahar kavurması yapımı
  1. sarımsağı soyun ve yemeklik doğrayın
  2. karnabaharı koçanından dal dal ayırın
  3. ayırdığınız dalları 2-3 mm. incelikte doğrayın
  4. tavaya zeytinyağını koyun ısıtın
  5. önce sarımsağı kavurun
  6. peşinden karnabaharı ilave edin
  7. üzerine tuz serpin
  8. ocağı orta ateşe ayarlayın
  9. tavayı ara sıra alt üst edin
  10. karnabahar yumuşayıp kızarmaya başlayınca
  11. ocağı söndürün
  12. ve ardından arzu ettiğiniz şekilde
  13. yemeğinizi yoğurtu veya sade servis edin.

afiyet bal şeker olsun