kremalı sütlaç nasıl yapılır
Kremalı sütlaç tarifi: İyi sütlaç nasıl yapılır, ya da kremalı sütlaç nasıl yapılır? Öncelikle iyi bir sütlaç doğru bir tarif ve çok yağlı sütle yapılmaya başlanır. Elbette, tarif sütlaç yapmaz, yol gösterir. Sütlaçı yapacak olan sizsiniz. Kuşkusuz, her bir şeyi yerinde kullanarak sütlaç yaparsınız; fakat, yaptığınız sütlaçı kaselere taksim ederken dikkat etmezseniz, sütlaçınız (kıvam olarak) iyi olmayabilir. Bu yüzden, yaptığınız sütlaçı kaselere bölüştürürken tencereyi güzel karıştırmalı ve her kaseye bir kepçe sütlaç koyduktan sonra, kalanını tekrar karıştırarak taksime devam etmelisiniz.
kremalı sütlaç malzemesi
- bir litre süt
- bir kutu hazır krema (200 ml.)
- bir kahve fincanı nişasta (mısır veya buğday)
- bir çay bardağı pirinç
- bir su bardağı toz şeker
kremalı sütlaç yapımı
- pirinci bir buçuk bardak su ile suyunu çekene kadar haşlayın
- bir kepçe süt ile nişastayı karıştırın, beklesin
- tencereye süt, krema ve şekeri koyun kaynatın
- peşinden haşlanmış pirinci koyun kaynatın
- üzerine nişasta karışımını koyun
- normal ateşte karıştıra karıştıra 5 dakkika kaynatın
- süre bitiminde tencereyi ocaktan alın
- tencereyi dipten güzelce karıştırın
- bol taneli tarafından birer kepçe kaselere koyun
- ardından kalan sütlaçı kaselere taksim edin
- ve soğumasını bekleyin
- ardından kremalı sütlaçınızı gönlünüzce servis edin
afiyet bal şeker olsun