közlenmiş kereviz ve havuç salatası
Közlenmiş kereviz ve havuç salatası tarifi: Közlenmiş sebze salatası, közlenebilen her çeşit sebzeden yapılabilir. Közlenen sebzenin şekeri ortaya çıktığından, salatası enfes olur. Resimde gördüğünüz salata, közlenmiş kereviz ve havuçtan yapılmıştır. Bu salatanın nasıl bir aroma, tat ve lezzete sahip olduğu tariflenemez. Ancak, salatayı yapıp yedikten sonra kararınızı verirsiniz. Bu salatanın yapımıda kök kereviz ve havuç kullandım. Kereviz ve havucu yıkadıktan sonra; önce fırın kağıtına, ardından alüminyum folyo'ya sardım ve önceden 200°C dereceye ısıttığım fırında bir saat süre ile közledim. Sebzelerin fırında közleme süresi, sebzenin iriliğine göre değişebilir. Bu nedenle sebzeler közlenirken tam közlenip közlenmediğini kontrol edilmelidir.
közlenmiş sebze salata malzemesi
- iki tane orta boy havuç
- bir tane orta boy kök kereviz
- zeytinyağı
- karabiber
- sarımsak
- limon suyu
- tuz
- maydanoz
közlenmiş sebze salatası'nın yapımı
- fırını önceden 200°C dereceye ısıtın
- havuç ve kerevizi bol su ile yıkayın ve süzün
- kullanacağınız fırın kağıtını musluk altında buruşturun
- ardından havuçları (bir arada) kağıta ve alüminyum folyoya sarın
- aynı işlemi kök kereviz için de tekrarlayın
- hazırladığınız sebzeleri fırının tel ızgarası üzerine koyun
- ve kontrollü bir şekilde közleyin
- ardından fırından çıkarın, soğutun
- soyulabilecek sebzeleri soyun
- soyulmayanları ise olduğu gibi bırakın
- peşinden dilediğiniz gibi doğrayın
- verdiğim tatlandırıcılarla sos hazırlayın
- salatanın üzerine gezdirin
- ve arzu ettiğiniz şekilde servis edin.
afiyet bal şeker olsun