kuru kayısı hoşafı nasıl yapılır
Çekirdekli kuru kayısı hoşafı tarifi, nasıl yapılır? Kuru kayısı hoşafı'nı yapmak için, kaysılar bol su içerisinde yumuşaması için bekletilir. Zaten kayısı su içinede yumuşadığından, fazlaca ocak üzerinde kaynatmaya gerek yoktur. Şeker kaysı tadıyla karışsın diye, bir on dakika kaynatmak yeterlidir. Kaysıyı su içinde ıslatmadan da, kayısı hoşafı yapılabilir. Kaysıyı yıka süz, yumuşayıncaya kadar haşla, şekerini ilave et olsun bitsin. Fakat bu fazla süre gerektirir. Bu kayısı hoşafı'ının kuru kayısıları köyden tedarik edildi, anlaşıldığı gibi oraganik.
kuru kayısı hoşafı malzemesi
- 300 gram kurutulmuş kayısı
- 1.5 bardak toz şeker
- 7 su bardağı su
kuru kayısı hoşafı yapımı
- kaysıları yıkayın ve süzün
- üzerini kapatacak miktarda su koyun
- yumuşayıncaya kadar dinlendirin
- ardından suyunu süzün bir tencereye alın
- üzerine suyunu ilave edin kaynatın
- tencere kaynadıktan sonra ateşi kısın
- ve tencere kapağını kapatın
- kaysılar şişmeye başlayınca şekerini ilave edin
- beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın, soğutun
afiyet bal şeker olsun