ekşili sulu köfte
Ekşili sulu köfte tarifi, nasıl yapılır? Terbiyeli ekşili, havuçlu, patatesli sulu köfte, ağır ateşte 35 dakikada ocak üzerinde tencerede pişer. Bu köfte yemeğine terbiye ilave etmezseniz, sade sulu köfte yapmış olursunuz. Tarifimde olduğu gibi; yoğurt, bir bütün yumurta, yarım limon suyunu bir kasede çırpar tencereye ilave ederseniz, terbiyeli ekşili sulu köfte yapmış olursunuz. Bazı insanlar yumurtanın beyazını terbiye hazırlarken kullanmazlar. Ne sakıncası var anlamış değilim. Sulu köftenizi dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz, afiyet olsun.
sulu köfte malzemesi
- 250 gram kıyma
- beş kaşık zeytinyağı
- bir kaşık tepeli doldurulmuş pirinç
- bir soğan, bir havuç, bir patates
- bir çay bardağı yoğurt
- bir yumurta
- karabiber, pul biber, tuz
- bir tutam maydanoz
- yarım limon suyu
sulu köftenin yapımı
- pirinci yarı pişmiş haşlayın
- soğanı rendeleyin, maydanozu ince, patates ve havuçu küp doğrayın
- yoğurma kabına, kıyma, soğan, haşlanmış pirinç,
- maydanoz, karabiber ve tuz koyun yoğurun
- ardından köfteden parçalar koparın, misket köfteler yuvarlayın
- ve un yayılmış tepsiye salıverin gitsin
- terbiye olarak; kasede, yoğurdu, yumurtayı, limon suyunu çırpın
- tencereye 4 bardak su koyun kaynatın
- üzerine köfteleri ilave edin, ağır ateşte yarım saat haşlayın
- ardından tencereden su alın terbiye ile ılıştırın
- ve tencereye ilave edin, tencereyi beş dakika kaynatın
- yemeğin tuzunu ilave edin ve
- yağ içinde pul biberi kavurun ve tencereye ilave edin
- ve ardından gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun