istiridye mantarı ızgara
İstiridye mantarı ızgara nasıl yapılır? Mantar ızgara, başta beyaz kültür mantarı olmak üzere yenilebilir her çeşit mantardan yapılır. Mantarı ızgara yapmak için; fırın, kömürlü mangal, elektrikli ızgara ve ocak üzeri ızgara tavası kullanılır. Izgara yapılacak mantar yıkanır, sap kısmı çıkarılır. Ardından şapka kısmı kurulanır ve üzeri yağlanır. Yağlama işlemi için tereyağı veya zeytinyağı kullanılır. Tarifimde kayın mantarını tereyağı kullanarak tost makinasında ızgara yaptım. Kayın mantarı marketlerde paket, semt pazarlarında dökme olarak satılmaktadır. Kayın mantarı ızgarasının lezzetine hiçbir mantar çeşiti ulaşamaz. Mantarı ızgara yaptıktan sonra sarımsak, maydanoz ve çeşitli (karabiber, pul biber gibi) baharatlarla ekmek arası yapmanın tadına doyum olmaz. İstiridye mantarı sulu ve körpe olduğundan yıkamyın, sadece üzerini silin.
mantar ızgara malzemesi
mantar ızgaranın yapımı
afiyet bal şeker olsun
- yarım kilo istiridye mantarı
- bir kaşık tereyağı
- tuz
mantar ızgaranın yapımı
- mantarın sapı üzerindeki topraklı kısmı kesin
- tost makinanızı ısıtın
- üzerine mantarları dizin ve makinayı kapatın
- mantarlar kızardığında alt üst ederek iki tarafını yağlayın
- mantarları tereyağı ile bir süre daha kızartın
- ardından tost makinasından alın
- ve üzerine tuz ve baharat serperek servis edin.
afiyet bal şeker olsun